Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes (LU TF) Studentu pašpārvalde izsludina pieteikšanos zinātniskajiem lasījumiem 2022 “Klusums un troksnis”, kas notiks šā gada 30. septembrī.

Ar referātiem aicināti pieteikties LU bakalaura, maģistra vai doktora līmeņa izglītības programmās studējošie, kuru pētnieciskā interese tieši vai starpdisciplināri ietver reliģiju tās visplašākajos kontekstos. Saskaņā ar pasākuma tēmu, dalībnieki tiek mudināti aplūkot savu pētījuma objektu klusuma vai trokšņa šķērsgriezumā.

“Klusums un troksnis ir divi dinamikā esoši pretmeti, tomēr tos spēj samierināt kopīgs uzdevums - par kaut ko vēstīt. Paradoksāli, bet reizēm tieši klusumā ziņa tiek nodota visskaidrāk, savukārt trokšņa aizsegā kaut kas tiek noklusēts. Vēlamies iedrošināt dalībniekus piedāvāto tēmu aplūkot radoši un starpdisciplināri, lai spējam atklāt vēl neievērotus vēstījumus un septembrī varam diskutēt par jaunām, interesantām atziņām,” izvēlēto tēmu skaidro pasākuma organizatori.

Darbi, atbilstoši pasākuma tēmai, tiks pieņemti divās sekcijās: 1) klusums un 2) troksnis. Pieteikšanās lasījumiem noris līdz 2022. gada 31. jūlija plkst. 23.59, aizpildot formu: https://ej.uz/klusumsuntroksnis-pieteikties.

Autori ar bakalaura izglītību var pretendēt publicēties teoloģijas, reliģijpētniecības un kultūrvēstures žurnālā “Ceļš”.

Zinātnisko lasījumu nolikums pieejams: https://ej.uz/szl-nolikums.

 

Papildu informācija

Beāte Orlova

LU TF Studentu pašpārvaldes priekšsēdētājas vietniece

E-pasts: orlova.beate@gmail.com

       

Dalīties