Foto: Ralfs Kokins

2017. gada 13. oktobrī notika LU Teoloģijas fakultātes studentu pašpārvaldes organizēta mācību ekskursija uz Iecavu, Mežotnes luterāņu baznīcu un Rundāles pili.

Par spīti rudenīgajam laikam un lietum šī tik tiešām bija viena no skaistākajām LU Teoloģijas fakultātes (LU TF) rudens ekskursijām! LU TF mācībspēki un studenti apmeklēja jaunuzcelto Iecavas Sv. Antona katoļu baznīcu un Iecavas luterāņu baznīcu. Ekskursijas dalībnieki apmeklēja baznīcas drupas un piedzīvoja cilvēcisku entuziasmu Mežotnē. Rundāles pilī savukārt LU TF mācībspēki un studenti tika laipni sagaidīti un saistošā, inteliģentā stāstījumā iepazīstināti ar pili un tās vēsturi. Pēc tam ārkārtīgi interesantā lekcijā bija iespēja uzzināt par Lestenes baznīcas kokgriezumu atjaunošanas gaitu. Visbeidzot dalībnieki apmeklēja arī pils arhīvus, kur varēja apskatīt plašo materiālu skaitu muzeja krājumā par Latvijas pilīm, muižām, kā arī daļu baznīcu. 


LU Teoloģijas fakultāte izsaka sirsnīgu paldies visiem, kas atvēlēja savu laiku un dalījās savās zināšanās: 
Viesmīlīgajam Iecavas Sv. Antona Romas katoļu draudzes prāvestam Arnim Vizbelim,
sirsnīgajai Iecavas Evaņģēliski Luteriskās baznīcas ilggadējai draudzes priekšniecei Vandai Korbei,
entuziasma pilnajai un iedvesmojošajai Ludmilai Knokai, kas mūs uzņēma Mežotnes baznīcā,
fantastiskajai Rundāles pils gidei Anitai Borintai (bija interesanti no pirmās minūtes līdz pēdējai),
tēlniekam un restauratoram Gunāram Grīnfeldam par interesanto stāstījumu par Lestenes baznīcas kokgriezumiem,
ārkārtīgi zinošajai un laipnajai Mākslas pētniecības nodaļas vadītājai Laurai Lūsei,
zinātniskās restaurācijas nodaļas vadītājai Ainai Balodei, kas palīdzēja mums satikt "vajadzīgos" cilvēkus. 
Īpaši sirsnīgu paldies gribam izteikt arī Pilsrundāles muzeja direktoram Imantam Lancmanim, kurš organizēja mūsu fakultātes pārstāvju uzņemšanu Rundālē, kā arī Mežotnes baznīcā!
Fakultātes dekāne uzsver: “No pirmās minūtes līdz pēdējai mēs jutāmies gaidīti un ļoti silti uzņemti! Mūsu ekskursijas vadītāji bija profesionāli, zinoši un arī sirsnīgi! Šis patiešām bija lielisks piedzīvojums!”
Tāpat Teoloģijas fakultātes vadība vēlas teikt lielu paldies studentu pašpārvaldei par ekskursijas organizēšanu un maģistra studiju programmas studentam Anatolijam Balaganovam par ekskursijas vadību.
  
Teoloģijas fakultātes vārdā dekāne prof. Dace Balode

 

Dalīties